2023/2024 Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programları- Saat ve Derslik Eklenmiş Hali (İİBF) (13.07.2024 Tarihli Güncelleme)
2023/2024 Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programları- Saat ve Derslik Eklenmiş Hali (İİBF) (13.07.2024 Tarihli Güncelleme)
Fakültemizde 2023-2024 öğretim yılı bahar dönemi Bütünleme sınavları 16-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMINDA BULUNMAYAN SINAV SAATLERİ VE DERSLİK ATAMALARI FİNAL SINAV SONUÇLARINA GÖRE BELİRLENECEK OLUP, DAHA SONRA WEB SAYFAMIZDA İLAN EDİLECEKTİR. (SINAV TARİHLERİNDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLAMAYACAK OLUP, OLASI DEĞİŞİKLİK DURUMUNDA SÖZ KONUSU DEĞİŞİKLİK WEB SAYFAMIZDA İLAN EDİLECEK)
NOT: SINAV PROGRAMLARINDAKİ OLASI DEĞİŞİKLİKLER İÇİN WEB SAYFASINI SÜREKLİ KONTROL EDİNİZ.
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
SINAV KURALLARI UYGULAMA ESASLARI
SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR!
1. Öğrenciler, sınav programında belirtilen zaman ve sınav salonunda sınavlara girmek zorundadır. Aksi halde sınavları geçersiz sayılır. Öğrencinin girmeyi hak etmediği bir sınava girmesi sonucunda aldığı not, ilan edilmiş olsa da iptal edilir.
2. Öğrenciler sınav görevlilerinin her türlü uyarısına uymak zorundadır.
3. Sınava geç kalan öğrencilere ek süre tanınmayacaktır.
4. Öğrencilerin sınavdan önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte sınav salonuna geç gelenler, sınavların sadece ilk 20 dakikası içinde sınava alınabilir. Sınava geç gelen öğrenciye ek süre verilmez.
5. Hiçbir öğrenci, sınavın başlamasından itibaren ilk 20 dakika içerisinde, yoklama işlemi tamamlanmadan ve sınav gözetmeni tarafından çıkış izni verilmeden salondan çıkamaz.
6. Sınava giren öğrenci sınav süresince cep telefonunu kesinlikle kapalı tutmak, masanın üzerinde muhafaza etmek zorundadır. Cep telefonunun sessiz konuma alınması yeterli değildir. Bu konudaki sorumluluk tamamıyla öğrenciye aittir. Sınav sırasında cep telefonu ile herhangi bir şekilde ilgilenen öğrenciye kopya işlemi yapılır. AYRICA AKILLI SAATLERLE SINAVA GİRMEK KESİNLİKLE YASAKTIR.
7. Sınav kâğıtları üzerinde yer alan “Ad-Soyad ve Öğrenci Numarası” sınav başlamadan önce, yalnızca mavi renkli tükenmez veya dolma kalem ile doldurulmalıdır.
8. Soru kâğıdını alan öğrenci, öncelikle sorularda eksik veya basım hatası olup olmadığını kontrol etmelidir. Eğer bir sorun varsa sınav kâğıdının değiştirilmesi için sınav görevlisine başvurmalıdır.
9. Sınav salonundan ayrılan öğrenciler koridorları derhal terk edecektir. Sınav salonunun kapısının önünde ya da koridorlarda beklemek veya konuşmak kesinlikle yasaktır.
10. Öğrenciler sınavlara, geçerli öğrenci kimlik kartları ile girmek zorundadır. Kimlik kartı olmayan öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacakları o yıl için düzenlenmiş geçici öğrenci belgesi veya e-Devlet Sistemi üzerinden alacakları öğrenci belgeleriyle birlikte, nüfus kimlik kartı veya sürücü belgesi ya da pasaportla da sınavlara girebilirler.
11. Lavabo vb. ihtiyaçları mazeret gösterip sınav salonundan çıkan öğrenciler tekrar sınava alınmayacaklardır. Sınav başladıktan sonra herhangi bir öğrencinin dışarı çıkmasına izin verilmez. Herhangi bir sebeple dışarı çıkan öğrenci tekrar sınava alınmaz.
12. Sınav kâğıdında yer alan yönergeler öğrenciler tarafından dikkatlice okunmalıdır. Optik form kullanılan sınavlarda kodlamalar eksik bırakılmamalı, varsa sınav grubunun işaretlenmesi unutulmamalıdır. Bunları yerine getirmeyen öğrencilerin sınav kağıtları değerlendirmeye alınmayacaktır.
13. Sınav süresince ve sınav kâğıdının teslimi sırasında her öğrenci kendi sınav kâğıdını diğer öğrenciler tarafından görülmeyecek şekilde tutmalıdır. Aksi takdirde kopya işlemi yapılır.
14. Sınav sırasında yazım/basım hataları salon görevlilerine iletilir. Bunun dışında sınavla ilgili soru sormak, öneri ve itirazda bulunmak, gözetmenler ile konuşmak yasaktır.
15. Sınav için gerekli belgeler ve dersi veren öğretim elemanının izin verdiği araçların dışında, kayıt fonksiyonlu hesap makinesi, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera ve benzeri iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarım cihazları ile sınava girmek yasaktır.
16. Her öğrenci, sınavda kendisine ait malzemeleri kullanmak zorundadır. Hesap makinesi, kalem, silgi veya kullanımına izin verilen tablo gibi araç ve gereçlerin sınav gözetmeninden izin almaksızın başka bir öğrenci ile paylaşılması yasaktır. Bu tür paylaşımlar kopya olarak değerlendirilir.
17. Sıra üzerinde veya yakınlarında ders ile ilgili olan yazıların silinip temizlenmesinden ve ders notlarının uzaklaştırılmasından öğrenci sorumludur. Sınav esnasında sıraların üzerinde, altında veya yan oturaklarda çanta, kitap, ders notları, mont veya kişisel eşya gibi hiçbir materyal bulundurulmamalıdır.
18. Sınav evrakı dağıtılmaya başladığı andan itibaren sınav başlamış sayılır. Bu andan itibaren öğrencilerin kendi aralarında konuşmaları ve sınav süresince görevlilere soruların cevapları ile ilgili soru sormaları yasaktır.
19. Sınav sorularının izinsiz alınması, elektronik ortamda kopyalanması yasaktır. Buna teşebbüs eden öğrenciler ile ilgili tutanak tutulur ve kopya işlemi yapılır.
20. Sınav sırasında her ne şekilde olursa olsun, sınavın genel düzenini bozan, ilan edilen sınav kurallarına uymayan öğrenciler için tutanak düzenlenerek sınav salonundan çıkarılır. Bu durumdaki öğrenciler, o sınavdan “0” sıfır not almış sayılırlar.
Yukarıda belirtilen kurallara uymayan öğrenciler hakkında yasal işlem yapılacaktır.
Sınavlarda tüm öğrencilerimize başarılar dileriz
DEKANLIK
BÜTÜNLEME SINAVLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME METNİ
Kırıkkale Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği “Sınav türleri” başlıklı 33. Madde;
(3) Bütünleme sınavları:
a) Yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkını kazanıp da bu sınava mazeretli olarak girmeyen öğrencilerle, girip de başarısız olan öğrencilere uygulanan sınavlardır.
b) Ödev, proje, uygulama ve benzeri yarıyıl/yıl içi faaliyetler; ilgili öğretim elemanı tarafından, dönem başında ilan edilen oranlarda bütünleme sınav notuna katılabilir.
c) Bütünleme sınavları, yarıyıl/yıl sonu sınavlarından en az bir hafta sonra yapılır.
ç) Bütünleme sınavı sonucunda da başarılamayan dersler tekrarlanır.
(4) Mazeret sınavları;
b) Yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giremeyip de mazereti ilgili birim yönetim kurulu tarafından kabul edilen öğrenciler, mazeret sınavı olarak bütünleme sınavına girerler.
c) Mazeret sınavına girmeyen öğrenciye yeni bir sınav hakkı verilmez.
ç) Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciye mazeret sınavı hakkı verilmez.
d) Her ne sebeple olursa olsun akademik takvim süresi dışında mazeret sınavı açılamaz.
FİNAL SINAVI MAZERET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
OLASI GÜNCELLEMELER İÇİN SAYFAYI SÜREKLİ OLARAK KONTROL EDİNİZ.
SINAV PROGRAMLARINA SAAT VE DERSLİKLER EKLENMİŞ HALİ İLE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ